Calvados-Armagnac

88 resultaten

Chateau du Breuil Fine Mini
2, 89
Direct leverbaar!
Chateau du Breuil VSOP mini
3, 15
Direct leverbaar!
Calvados Keukenflesje
5, 99
Direct leverbaar!
Chateau du Breuil Pommeau
13, 99
Direct leverbaar!
Chateau du Breuil Fine
15, 65
Direct leverbaar!
Busnel Calvados Trois Lys
17, 19
Direct leverbaar!
Chateau du Breuil VSOP
18, 19
Direct leverbaar!
Maitre Pierre Calvados
18, 29
Direct leverbaar!
Coeur du Breuil Calvados Vanilla & Apple
19, 35
Direct leverbaar!
Pere Magloire Fine VS
20, 29
Direct leverbaar!
Coeur du Breuil Liqueur au Calvados
21, 55
Direct leverbaar!
Chateau du Breuil Fine VS
21, 85
Direct leverbaar!
Morin VS Selection
22, 29
Direct leverbaar!
Cles des Ducs VS
Sale
22, 85 25, 85
Direct leverbaar!
Calvados Coquerel Fine
22, 85
Direct leverbaar!
Busnel Calvados Trois Lys
Sale
23, 29 25, 29
Direct leverbaar!
Pere Magloire VSOP
23, 29
Direct leverbaar!
Gratis
verzending

Deze categorie bevat verschillende soorten dranken, die op dezelfde manier worden gemaakt maar met verschillende soorten fruit.

Armagnac

Armagnac is een Franse, sterke drank en van origine afkomstig uit de gelijknamige regio Armagnac die midden in Gascogne ligt. Armagnac ontstaat na distillatie van druiven en een rijpingsproces in eikenhouten vaten. De drank vertoont veel gelijkenissen met cognac waardoor vaak veel verwarring ontstaat. Het wezenlijke verschil tussen beide dranken komt voort uit de omgeving waar de dranken geproduceerd worden. Armagnac wordt circa 300 kilometer zuidelijker vervaardigd, hierdoor ondervinden de gebruikte druiven andere weersomstandigheden en groeien deze in een andere grond soort. Dit heeft veel invloed op de uiteindelijk smaak van de producten. Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie verschillende gebieden; de Bas-Armagnac, de Haut-Armagnac en de Tnarze. Natuurlijk gelden er bij de productie van Armagnac ook andere regels en tradities waardoor de smaak van het product anders is. De productie van Armagnac valt op, het wordt namelijk maar eenmaal gedistilleerd, dit in tegenstelling tot cognac die minimaal twee keer gedistilleerd moet worden. De exacte manier van distilleren hangt af van de regio en de distilleerder, dit is namelijk onderhevig aan lokale regels en tradities. Omdat armagnac n keer wordt gedistilleerd heeft het een groter waterdeel dan cognac, in dit waterdeel bevinden zich de geur- en smaakstoffen. Hierdoor zijn de aromas en smaken een stuk krachtiger en meer uitgesproken dan bij cognac.Armagnac mag officieel gemaakt worden van negen soorten druiven. In de praktijk wordt er eigenlijk, maar gebruik gemaakt van vier van deze soorten.

Calvados

Calvados wordt geproduceerd door het distilleren van appelcider, het distillatieproces wordt tweemaal doorlopen. Voor het maken van Calvados worden bittere en bitterzoete appels gebruikt, zoals Nol de Champs of Argile rouge.Calvados is afkomstig uit Normandi.Na distillatie wordt de drank in eikenhouten vaten gerijpt, deze rijping kan variren van 1 tot 5 jaar.Door het rijpingsproces verfijnd de smaak van de Calvados en krijgt de drank een licht geelbruine kleur. Calvadoskan gedronken wordenals aperitief,tussen de maaltijden,bij de koffie ofgemengd indranken.De drank heeft na afronding een alcoholpercentage tussen de 40 en 45 procent.

Marc

Wanneer men droesem in plaats van appelcider gebruikt spreken we van Marc en niet meer van Calvados. Marcis dus een distillaat van de resten die overblijven na het persen van de druiven voor de wijnbereiding, hierdoor heeft Marc een krachtige structuur.Marc kent een hoog alcoholpercentage van soms wel 50% en wordt vrijwel door heel Frankrijk geproduceerd. Er bestaan verschillende namen voor deze drank, wanneer deze bijvoorbeeld in Itali wordt geproduceerd spreken we over "grappa" en als de drank uit Portugal komt over "aguardiente".

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.