Cocktails

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-60 van 387

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-60 van 387


Een cocktail is een mix van twee of meerdere (alcoholische) dranken. Cocktails en mixdrankjes zijn er in allerlei kleuren en varianten. De bereiding van een cocktail kan op 4 verschillende manieren. We onderscheiden het builden, stirren, shaken en blenden:

  • Builden, met andere woorden schenken, is de manier die wordt gebruikt wanneer het niet noodzakelijk is dat de verschillende dranken geheel mixen. Hierdoor is het mogelijk om verschillende kleurlagen in een cocktail te creren.
  • Stirren, oftewel roeren, wordt gebruikt wanneer de gebruikte dranken en ingredinten geheel met elkaar moeten mengen. Het stirren gebeurt vrijwel altijd met een cocktail lepel.
  • Shaken, schudden, wordt gedaan met een cocktail shaker. Deze methode wordt gebruikt wanneer de cocktail meer bevat dan alleen vloeistoffen. Zo kunnen kruiden en fruit ook gemixt worden in de shaker omdat deze bij het schenken tegen kunnen worden gehouden door een (ingebouwde) zeef.
  • Blenden, de methode waarbij alle ingredinten gemengd en gebruikt worden in de cocktail. Deze variant is vaak dikker door stukjes ijs en fruit.

Voor het maken van cocktails zijn er veel handige tools, siropen en bitters verkrijgbaar om uw cocktails nog lekkerder te maken!

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.