Toppers van de week

Filipetti Asti Spumante
Sale
5, 85 6, 85
Direct leverbaar!
Sale
Freixenet Cordon Negro Brut
8, 16 8, 59
Direct leverbaar!
Luc Belaire Rosé
Sale
19, 59 21, 15
Direct leverbaar!
Sale
Luc Belaire Brut Gold
Sale
19, 59 24, 59
Direct leverbaar!
Sale
Arte Latino Cava Brut
Sale
9, 15 10, 59
Direct leverbaar!
Sale

Bubbels

179 resultaten

Aperol Spritz
3, 22 3, 39
Direct leverbaar!
Aragosta Rose Vino Spumante Brut
11, 01 11, 59
Direct leverbaar!
Aragosta Vino Spumante Brut
11, 01 11, 59
Direct leverbaar!
Arte Latino Cava Brut
Sale
9, 15 10, 59
Direct leverbaar!
Astoria Coldwine 9.5
Sale
10, 59 11, 59
Direct leverbaar!
 Astoria Cuvée Fashion Victim
13, 44 14, 15
Direct leverbaar!
Astoria Galie Prosecco Doc Treviso
14, 81 15, 59
Direct leverbaar!
Astoria Lounge Spumante Classic brut
10, 06 10, 59
Direct leverbaar!
Astoria Lounge Spumante Rosé
11, 01 11, 59
Direct leverbaar!
Astoria Moscato Fashion Victim
11, 77 12, 39
Direct leverbaar!
Bellini Canella Peach
7, 97 8, 39
Direct leverbaar!
Bellini Canella Peach Klein
3, 32 3, 49
Direct leverbaar!
Bellussi Cuvée Prestige Brut
13, 86 14, 59
Direct leverbaar!
Bellussi Cuvée Prestige Brut Jeroboam
129, 25 136, 05
Direct leverbaar!
Bellussi Cuvée Prestige Brut Magnum
31, 59 33, 25
Direct leverbaar!
Bellussi Prosecco Dry
14, 39 15, 15
Direct leverbaar!
Bellussi Prosecco Extra Dry
14, 39 15, 15
Direct leverbaar!
Gratis
verzending

Mousserende wijn

Mousserende wijn, ook wel bubbels genoemd is een wijn soort waarin zich koolzuurgas bevindt. Door het koolzuurgas wordt de druk in de fles groter en de bite in de wijn sterker. In tegenstelling tot Cava, Prosecco en Champagne heeft een mousserende wijn geen geografische beperkingen. Hierdoor mag een mousserende wijn overal en onbeperkt geproduceerd worden waardoor er heel veel soorten op de markt zijn. Door deze marktwerking is de prijs van een mousserende wijn ook lager. Drankgigant.nl biedt een gevarieerd aanbod mousserende wijnen aan. Het assortiment kent witte, rode, ros en vruchten varianten.

Prosecco

Prosecco is een prachtige druivensoort, maar het is niet alleen een druivensoort. Veel mensen kennen Prosecco ook als de Italiaanse mousserende wijn. Prosecco is gemaakt van de gelijknamige druivensoort prosecco. De naam van de druif is sinds 2009 weer in gebruik genomen en heeft sinds dien geografische restricties. Dit komt omdat de wijnbrouwers uit de streek steeds vaker de naam Prosecco zagen opduiken op mousserende wijnen. Dit waren wijnen die niets te maken hadden met Prosecco. De naam Prosecco mag enkel gedragen worden wanneer deze gemaakt is van de Glera druif in de regio Conegliano-Valdobbiadene. Hiernaast mag Prosecco, weliswaar onder een andere status, geproduceerd worden in vijf provincies van de regio Veneto en in vier provincies van de regio Friuli.

Prosecco kent in grote lijnen een scheiding van twee soorten, de frizzante en spumante. De Prosecco frizzante is een stuk toegankelijker en is fris. Door een korte vergistingsperiode heeft de frizzante ook een minder sterke bubbel. De spumante hierin tegen heeft een langere periode om te vergisten. Hierdoor wordt er meer koolzuur opgebouwd waardoor de Prosecco een stuk meer pit heeft.

Cava

Cava is een Spaanse mousserende wijn, die vooral geproduceerd wordt in de Penedsstreek, een wijngebied ten zuidwesten van Barcelona in Cataloni (Spanje). Hiernaast wordt Cava ook in Arragon en de Rioja streek geproduceerd. Wijnen met de kwaliteitsaanduiding Cava bestaan traditioneel uit een mengsel van het sap van drie inheemse druivenrassen: xarello, macabeo en parellada. De methode is te vergelijken met de mthode traditionnelle die gebruikt wordt voor het maken van Champagne. Om die reden wordt Cava wel eens "Spaanse Champagne" genoemd, maar dit is wijnkundig gezien fout, aangezien enkel schuimwijn afkomstig uit de Champagnestreek de naam Champagne mag dragen. En van de condities voor de toetreding van Spanje tot de Europese Unie was het verwijderen van alle termen die tot verwarring met de beschermde Franse Champagne konden leiden. Een wet en een toezichthoudende commissie waken sinds november 1991 over de constante kwaliteit van de cava. Een echte Cava is aan de vierpuntige ster onder op de kurk te herkennen.

Cava wordt ingedeeld naar de zoetheid van de wijn. Dit hangt natuurlijk af van de hoeveelheid suiker in de tweede gisting. Er zijn maar liefst zeven categorien, van zeer droog tot zeer zoet.

Brut nature: geen toevoeging van suiker
Extra brut: maximaal 6 gram suiker per liter
Brut: 6 tot 15 gram per liter
Extra seco: 12 tot 20 gram per liter
Seco: 17 tot 35 gram per liter
Semi-seco: 33 tot 50 gram per liter
Dulce: meer dan 50 gram per liter.

Hugo

Hugo is een heerlijk frisse drank die wordt gemaakt van prosecco in combinatie met vlierbloesemsiroop, bruiswater, munt en limoen. Hugo wordt uitsluitend geproduceerd op basis van natuurlijke ingredinten en kent een alcoholpercentage varirend tussen de 4% en 7%. Dit drankje is door zijn relatief lage alcoholpercentage en heerlijk frisse karakter de dorstlesser op een warme zomerdag!