Twee cocktail recepten om de zomer beter door te komen.


Met die constante stijgende hitte is het wel fijn om verschillende manieren te hebben om af te koelen. Lekker het zwembadje opzetten, tien ventilatoren in iedere kamer van het huis en natuurlijk een heerlijk ijskoude cocktail! Natuurlijk als het te warm is en je geen zin hebt om iets klaar te maken kun je voor een pre-made cocktail gaan. Maar soms is zelf gemaakt toch net iets lekkerder!

Om te beginnen is er de Tequila Sunrise. Een frisse en zoete cocktail gemaakt met natuurlijk tequila. Wat dit nu een zonsondergang maakt, is de lagen die ontstaan als je de cocktail maakt. Wat voor tequila moet je gebruiken? Dat ligt aan wat je zelf lekkerder vind. Een reposado zal een sterkere smaak van eik en vanille toevoegen in tegenstelling tot een blanco.

Wat heb je nodig?

6 cl Tequila
24 cl verse sinaasappelsap
Klein scheutje Monin Grenadine
Hoe ga je te werk?

Schenk de tequila en sinaasappelsap in een glas met ijsblokjes. Roer deze goed door elkaar. Vervolgens schenk je voorzichtig een klein deel grenadine siroop in het glas. Dit kun je na smaak doen. Weet wel, hoe meer je toevoegt hoe zoeter hij wordt. Siroop is best sterk dus ik raad aan om niet te veel te doen. Doet dit voorzichtig zodat die mooie lagen ontstaan. En voilà, genieten maar!

Maar wat nou als je niet echt een liefhebber bent van de fruitige cocktails? Misschien moeten we het dan iets floraler opzoeken. Een St.-Germain Spritz klinkt dan wel zo op zijn plaats ja! Want zoals we weten, St.-Germain is een likeur met een zeer floraal karakter! Om een spritz te maken heb je natuurlijk bubbels nodig. Dit kan in de vorm van een prosecco, of als je fancy wilt zijn en indruk wilt maken op vrienden of familie. Dan kun je gebruik maken van een champagne!

Wat heb je nodig?

6 cl St.-Germain
9 cl prosecco of champagne
Bruisend bronwater (geen tonic)
Hoe ga je te werk?

Schenk de St.-Germain in een glas met ijs. Voeg vervolgens de bubbels toe en vul aan met bron water na smaak. Hoe meer bronwater je toevoegt hoe meer je de alcohol verdunt en hoe lichter de smaak wordt. Vervolgens, genieten maar!

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.