Cihuatán Nikté: Queen of the night!


De maya's, tegenwoordig bij vele meer bekend als die oude stam met de kalender. Toch zijn ze zo veel meer dan dat. Zo hebben ze bij Cihuatan de gelimiteerde Cihuatán Nikté rum uitgebracht, als eerbetoon aan de mythe van Kay Nikté, het Maya-bloemenfestival! Zij hebben als hoofd inspiratie de Queen of the Night gebruikt. Een inheemse bloem dat zelden bloeit, en als ze dat doet, is dat alleen in de nacht. Tegen de tijd dat de ochtend aanbreekt is de bloem alweer verwelkt.

Een speciaal evenement en de perfecte inspiratie voor deze gelimiteerde rum. Zij beschikt namelijk over een zeer floraal karakter. Palmbloesem, jasmijn, wilde orchideeën en bloesems van de Ramboetan ook wel de harige lychee genoemd. Onderbouwd door de kruidige tonen van roze peperkorrels en nootmuskaat. Zeker een rum die niet gemist mag worden.

Mocht dit de interesse hebben opgewekt, probeer dan ook de varianten Indigo en Cinabrio. Beide van Cihuatán, ieder met een eigen mythe als inspiratie die een ding gemeen hebben: De slapende vrouw. Ontdek ze nu bij Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.