Direct leverbaar!

Beschrijving

Vintese Cabernet Sauvignon Alcohol Vrije Wijn is een mooie rode wijn gemaakt van de Cabernet Sauvignon druiven, deze aangename frisse wijn heeft een licht bittere afdronk met een heerlijke smaak van veenbessen en kersen. De wijn past prachtig mooi bij maaltijden met rood vlees of kazen.

Het verhaal:

Vintense alcohol vrije wijnen worden gemaakt via een bijzondere methode, door de hoge druk die zij op de wijnen uitoefenen verdampt de alcohol al op een lage temperatuur. Door dit proces gaan de aroma’s niet verloren en blijven de organoleptische eigenschappen van de wijn intact.

De aandacht voor de wijn begint al bij de wijngaard, hier besteden zij veel tijd in het verbeteren en optimaliseren van het product, de rijping en het plukken van de druiven. Door de kwaliteit te waarborgen en constant te controleren lukt het om een constante kwaliteit te leveren voor deze heerlijke wijnen.

Nadat de druiven van de tros zijn gehaald worden deze zacht geperst om het sap uit de druiven te halen. Hierna wordt er gist toegevoegd en start de alcoholische vergisting waarbij de natuurlijke suikers worden omgezet naar alcohol.

Zodra de wijnen klaar zijn voor het bottelen wordt er door hogedruk alcohol onttrokken waarbij het alcohol percentage zakt tot 0,0%. Door dit proces is de wijn 100% alcoholvrij en dus geschikt voor mensen die geen alcohol mogen drinken!

Handig om te weten:

Organoleptische betekend dat de smaak en aroma’s behouden blijven.

Meer informatie

Locatie
D-05-09-02
Merk
Vintense
Land
België
Leeftijd in jaren
Niet Vermeld
Inhoud
75 cl
Locatie
D-05-09-02
Merk
Vintense
Land
België
Leeftijd in jaren
Niet Vermeld
Inhoud
75 cl
Gewicht in KG
1.30
Alcoholpercentage
0
Type wijn
Rood
Smaak wijn
Fruitig, Krachtig
Type druif
Cabernet Sauvignon
EAN:
5415270100650
Materiaal Fles
Glas

Reviews

“Acceptabel alternatief”
Dry January. Wat mis ik nou, is het echt de alcohol of is het de gewoonte om 's avonds aan een lekker biertje, wijntje of whisky'tje te nippen? Ik vermoed dat het laatste voor mij een rol speelt en ik drink dus ook graag een alhoholvrij biertje. Deze moderne biertjes doen niet onder voor hun alcoholhoudende broertjes. Om ook eens de proef op de som te nemen ook een paar alhoholvrije wijntjes besteld en deze Vintense uit een onbekend jaar als eerste "ontkurkt". Dop eraf en ruiken en inderdaad, het ruikt naar rode wijn. Dan proeven. De wijn heeft het zuurtje dat wijn hoort te hebben en het is zeker geen druivensap. Helaas proef je wel dat er druivensap is toegevoegd waardoor hij wat zoeter is dan je van een wijn verwacht. Als dit een alcolhol houdende wijn zou zijn zou ik hem opdrinken maar nooit meer kopen, maar voor een alcoholvrije avond of maand is het een acceptabel alternatief om van te nippen. Fles leeg, geen hoofdpijn.
- Ramon
Moment geduld...

U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.