Ungava Canadian Gin
70 cl

Direct leverbaar!

Beschrijving

Ungava Canadian is zoals de naam al zegt een gin van Canadese afkomst. Het eerste wat je opvalt aan ungava is zijn elektrische neon gele kleur. Deze gele kleur is het gevolg van het gebruik van 6 verschillende arctische planten. Variërend van simpele rozenbottles tot aan botanicals zoals bakeapple en labrador thee, nordic juniper en crowberries. Deze worden tijdens het hoogseizoen uitgekozen en in twee stappen verstrekt: één keer voor de destillatie en daarna weer via infusie, vandaar de kleur. Hij neust vrij traditioneel, een flinke dosis jeneverbes samenhangend met een aparte ethanol-rand. Hinten van citroen raken je in perfecte harmonie met een vleugje verse bloemen, overall een vrij licht zoete geur met vleugjes citroen.

De smaak in de mond wijkt iets af van wat je origineel zou verwachten na het ruiken van de gin. Niet te missen is de kruidige invloed van koriander,  hinten van verse veenbes, citroen en dennen. Duidelijk een pittige aardsheid die hier onder de oppervlak schuil houd, ondersteunt door een lichte aanraking van groene theebladeren. Een afdronk die niet te lang blijft hangen beetje middelmatig lang, met een vleugje jeneverbes en dennen. Fris, complex en intrigerend smaakprofiel.

Ondanks het feit dat Ungava wat controverse is ondergaan door het gebruik van inuit-afbeeldingen (Eskimo) waar ze zich sindsdien voor verontschuldigd hebben, heeft deze gin een wereldwijde aanhang gekregen en is zeker ge moeite waard om aan de collectie toe te voegen!
Meer informatie

Locatie
C-03-07-04
Merk
Ungava
Land
Canada
Inhoud
70 cl
Gewicht in KG
1.300000
Locatie
C-03-07-04
Merk
Ungava
Land
Canada
Inhoud
70 cl
Gewicht in KG
1.300000
Alcoholpercentage
43
Soort gin
Overig
EAN:
8547450001048, 0854745000104
Verkrijgbaarheid
Doorlopend
Verpakking
Geen
Kcal per 100ml
260
Allergenen
Vrij van Gluten
Houdbaarheid na openen
1 Jaar
Kleur van de drank
Geel
Kleur van de fles
Helder
Fles vorm
Vierkant
Bodem fles
Licht Hol
Soort etiket
Bedrukking
Plaats etiket
Voor, Zijkant
Fles afsluiting
Kurk
Hoogte in cm
23
Breedte in cm
9
Diepte in cm
9

Reviews

Er zijn nog geen reviews van dit product.
Zelf ervaring? Deel uw mening!
Moment geduld...

U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.