Laphroaig Quarter Cask
70 cl

Direct leverbaar!

Beschrijving

Laphroaig Quarter Cask is een single malt whisky die afkomstig is uit Schotland. Deze wordt gedistilleerd op het eiland Islay, die beroemd staat om zijn rokerige whisky's. Men maakt gebruik van eikenhouten vaten om de drank in te laten rijpen, wat voor een uitgesproken karakter zorgt. De geur opent met een walm van turfrook, waarna deze zich verder ontwikkelt naar zachte toetsen van kokosnoot. De smaak is krachtig van aard en bevat een kenmerk van zout. Het geheel wordt mooi afgerond door een romige afdronk. Laphroaig Quarter Cask is verkrijgbaar in een fles met een inhoudsmaat van 70cl en bevat 48% aan alcohol.

Meer informatie

Locatie
C-01-13-02
Merk
Laphroaig
Land
Schotland
Leeftijd in jaren
Niet Vermeld
Inhoud
70 cl
Locatie
C-01-13-02
Merk
Laphroaig
Land
Schotland
Leeftijd in jaren
Niet Vermeld
Inhoud
70 cl
Gewicht in KG
1.300000
Alcoholpercentage
48
Streek
Islay
Type whisky
Single Malt
EAN:
5010019640161
Verkrijgbaarheid
Doorlopend
Kcal per 100ml
240
Houdbaarheid na openen
1 Jaar

Reviews

“balans”
Hoe smaken kunnen verschillen. Ik vind deze Quartercask lekkerder dan de 10 jaar oude. Subtieler, fijner, meer in balans.
Nog steeds die jodium waar Laphroaig zo bekend om staat, maar niet zo allesoverheersend bruut als de 10y.

Dus: gebalanceerde jodium, fluwelig, zelfs iets van zoetigheid, maar toch droog, turfrook, zacht, maar met veel karakter.
“behoorlijke turfwhisky”
wat er in de omschrijving staat klopt, maar de 10 jaar oude is in alles beter, subtieler, breder van smaak,minder scherp,ronder en ook al is QA 48 procent alcohol en de 10 maar 40 procent is het echt een fijner product.
Moment geduld...

U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.