Filteren

Karaffen

Van hoog naar laag sorteren

1 product

Cosy & Trendy Wijnkaraf Value
Cosy & Trendy Wijnkaraf Value
210 cl
€ 18,95

Direct leverbaar !

Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*

Van hoog naar laag sorteren

1 product

Bij drankgigant hebben we niet alleen een gigantisch aanbod aan dranken, ook hebben we een groot aanbod in glazen en karaffen. Een karaf of decanter is niet alleen een mooi element in de kamer, maar hij is ook nog eens erg handig voor het bewaren en uitschenken van dranken. Sommige zijn uitgevoerd met een speciale houder om de drank ook nog koel te houden en sommige hebben een speciale vorm al dan niet met een speciale functie.

Een karaf is eigenlijk een sier fles en is een vaak gebruikt product tijdens een etentje of feestjes, in restaurants worden ze vaak gebruikt om een karaf koud water op tafel te zetten. Thuis zien we de karaf ook steeds vaker verschijnen voor bijvoorbeeld siroop klaar te zetten voor het feestje van je zoontje of dochtertje en ook vaak in combinatie met wijn of met sterke dranken zoals whisky en rum. In het buitenland wordt er vaak gesproken over een decanter of een carafe als apart product, waarbij het verschil zit in de afsluiting van de fles. Een decanter heeft geen stop of dop en een carafe wel.

Leuk om te weten:

Het overschenken van wijn in een karaf doet men om de wijn te laten beluchten, hierdoor kan de wijn ademen waardoor hij volgens sommige beter wordt. Dit over schenken wordt ook wel decanteren genoemd.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.