Filteren

Port

Van hoog naar laag sorteren

1 product

Delaforce Fine White Port
Delaforce Fine White Port
75 cl
€ 11,09

Direct leverbaar !

Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*

Van hoog naar laag sorteren

1 product


Port

Deze versterkte wijn afkomstig uit Portugal heeft een heerlijk eigen karakter. Port kent in hoofdlijnen de volgende varianten: rode port, witte port en rosé port. Het drankje wordt vooral geschonken als aperitief of digestief. In de EU mag de naam Port enkel gedragen worden wanneer het geproduceerd is in Portugal. Port is op te delen een verschillend aantal soorten met allemaal verschillende eigenschappen:

Ruby Port, gerijpt op de fles waardoor de verandering van kleur wordt tegen gegaan en daarbij de fruitigheid en kracht van de jonge wijn behouden blijft. Dit geeft de Ruby een licht zoete smaak.

Tawny Port wordt verkregen uit veel verschillende wijnen die in uiteenlopende perioden zijn gerijpt op houden vaten. Tawny Port heeft een droog karakter. De kleur van de wijn verandert na verloop van jaren, de meesten hebben een leeftijd aanduiding van 10, 20, 30 en 40 jaar.

White Port is gemaakt van witte druiven. Deze druiven kunnen droog, halfzoet of zoet van smaak zijn. Ook hier wordt gebruik gemaakt van dezelfde leeftijdsindicaties als bij Tawny.

Rosé Port is een relatief jonge port soort, sinds 2009 officieel goed gekeurd door de Portugese overheid. Qua smaak is deze port soortgelijk aan de ruby port, beide hebben frisse aroma's van rood fruit, bessen en kersen. De frambozen maken de rosé port licht van kleur, fris en elegant. Bij uitstek geschikt als aperitief en dessertwijn.

Vintage Port is het beste wat je kunt krijgen, alleen de beste wijnen afkomstig van de beste wijngaard zijn hier voor gebruikt. Tijdens het rijpen op de fles ontstaat er depot, bij het uitschenken moet je dan ook het laatste beetje zeer zorgvuldig schenken.

Late Bottled Vintage Port - L.B.V. Late Bottled Vintage is een wijn met een aangegeven oogstjaar, die bijna ieder jaar wordt gemaakt. De wijn rijpt vier tot zes jaar in vaten, voordat hij wordt gebotteld.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.