Een hole in one whisky!

Ik kan dit natuurlijk niet aanraden om ze tegelijkertijd te doen. Het zal je score niet goed doen, en van een goeie whisky moet je kunnen genieten zonder constant afgeleid te zijn. Dus nee niet iets wat ik je kan aanraden, daarentegen is het genieten van een lekkere glas whisky na het golfen toch wel een goed idee! Of het nou is om je verbeterde score te vieren, of het tegenovergestelde te vergeten. Wat je misschien niet meteen zou verwachten is dat over het algemeen veel spelers van golf toch ook enorme whisky liefhebbers zijn. Toeval, of is dit omdat golf en whisky beide afkomstig zijn uit Schotland. Twee van de grootste geschenken die Schotland aan de wereld heeft gegeven.

Hoe dan ook, Loch Lomond zag deze verbinding ook een greep zijn kans om de meest prestigieuze golf competitie in Europa te sponsoren, “The Open”. Tot het jaar 2022 zullen de whisky’s van Loch Lomond wereldwijd worden gepresenteerd terwijl de distilleerderij het golf toernooi ondersteunt. Natuurlijk kon Loch Lomond deze kans niet laten liggen om iets speciaals tot stand te brengen. Drie bijzondere whisky’s, die ieder op zijn manier “The open” representeert.

Maar wie zijn Loch Lomond? Voor vele een onnodige vraag, maar misschien voor de golf kenners wellicht niet. Het is een zeer bekend whisky merk afkomstig uit Schotland, opgericht in 1814 en gelegen in Alexandria. Voor een lange tijd produceerden ze alleen maar malt whisky’s. Het was pas in 1994 dat ze ook whisky’s van graan gingen maken en waren dan ook in die tijd de enige die beide produceerde!

Nu is het de buurt om aan de whisky liefhebbers uit te leggen, in ieder geval voor diegene die er nog niet mee bekend zijn, wat “The open” is. Om te beginnen is het een van de 4 meest belangrijke golftoernooien ooit, en staat ook bekend als “The one”. De enige van de 4 mayors dat plaats vind in Europa, maar waar de deelnemers uit alle uithoeken van de wereld komen! Het evenement is zo groot dat het uitgezonden word naar 600 miljoen huishoudens in bijna 200 landen over de hele wereld. Dan is dat natuurlijk niet verkeerd als jouw whisky in de spotlight komt te staan!

Dus, laten we eens zien wat daar nou precies is uit gekomen. Zoals eerder vermeld zijn elk van deze whisky’s een representatie van “the open” elk op zijn eigen.

Als eerste is er de Loch Lomond The Open Special Edition, de opening van de collectie en een ode aan “The Open” kampioenschappen in zijn algemeen. Samengesteld door master blender Michael Henry het voor elkaar gekregen om vier verschillende stijlen weer te geven met als kern de algemene bekende tonen van Loch Lomond. Fruitig met een zachte hint van turf en rook. Deze breid zich uit tot een complexe single malt vol met levendige, fruitige tonen van perzik en peer. Romige vanille-eik en ahornsiroop zorgen voor een zoete afronding.

De Loch Lomond 1999 Vintage Autograph Edition is gemaakt in samenwerking met Paul Lawrie, winnaar van The Open in 1999 en Master blender Michael Henry. Om deze whisky persoonlijker te maken voor de pro golfer is er gebruik gemaakt van Amerikaanse eiken vaten uit het jaar 1999, het jaar dat Lawrie zijn overwinning behaalde op de Dalhousie golf club in Carnoustie. Het is een whisky met sterke onderliggende fruitige tonen, en is voor gezorgd dat dezen behouden bleven tijdens het gehele distillatie proces.

Als laatste is er de Loch Lomond The Open Course Collection Carnoustie 1999. Een zeer speciaal jaar omdat “The open” op een uiterst spectaculaire manier gewonnen werd, toen Paul Lawrie ondanks zijn tien slagen tegenslag toch de overwinning wist te grijpen! Deze variant is wederom gemaakt door Michael Henry samen met golfprofessional Colin Montgomerie. Het eindresultaat is een single malt waar de onderliggende fruitkarakters van Loch Lomond goed door weten te schijnen. Het biedt diepe aroma’s van honing, tropisch fruit en hints van ahornsiroop en eikenhout.

Zo is ongetwijfeld te zien dat Loch Lomond met een line up als dit zijn sponsoring zeer zeker serieus neemt! Dus wacht niet te lang en probeer ze zelf! En nee, je hoeft ze niet per se op de golfbaan te drinken, noch hoef je geen fan te zijn van “The open”  om van hun intrigerende kwaliteiten te kunnen genieten!

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.