Laphroaig Een Whisky Merk Met Geschiedenis!

Laphroaig Distillery bestaat al meer dan 200 jaar, officieel opgericht in 1815 door de gebroeders Alex en Donals Johnston die van origine McDonald als achternaam mee droegen. Er werd in de eerste jaren niet veel en zeker niet in het openbaar gesproken over de distilleerderij. Hier werd heel geheimzinnig over gedaan en dat had een goede reden., de gebroeders waren illegaal bezig met hun distilleerderij. Hierdoor is er weinig te vinden over de geschiedenis van Laphroaig van voor 1815. Pas in 1815 begonnen de gebroeders officieel met de distilleerderij, omdat er steeds meer over Laphroaig gesproken werd en de belastingdienst hun begon te verdenken.

De distilleerderij werd van generatie op generatie doorgegeven en bleef op deze manier binnen de familie. Hier kwam echter een eind aan in 1954, omdat Ian Hunter dat jaar stierf en geen nakomelingen had. Hij liet de distilleerderij na aan één van zijn managers, namelijk Bessie Williamson. Ondanks dat de eigenaren en het personeel door de jaren heen veranderen, blijft Laphroaig gebruik maken van hun traditionele methodes. Dat is één van de dingen die Distilleerderij Laphroaig zo bijzonder maken.

Leuk om te weten:

In het jaar 2015 vierde Laphroaig zijn 200 jarig bestaan. Om dit te vieren brachten zij een Laphroaig 200th Anniversary Limited Edition op de markt. Laphroaig blijft experimenteren om de smaak van whisky, zoals deze 100 jaar geleden was terug te krijgen. Hiervoor hebben ze recentelijk een kleiner vat in gebruik genomen en hopen hiermee de authentieke smaak van whisky terug te krijgen.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.