Glenmorangie toen en nu

Het nalatenschap van de Glenmorangie distillery begon in het jaar 1843 met William Matheson. In de Schotse hooglanden aan de oevers van de Dornoch Firth vond hij de ideale locatie voor zijn distilleerderij. De rustige en vredige omgeving was de perfecte inspiratie voor zijn allereerste single malt whisky, The Original aged 10. Een complexe, soepele whisky die een daverend succes werd en de distilleerderij lanceerde in populariteit.

Dit succes gaf hem de kans om hun collectie uit te breiden met een grote selectie aan unieke whisky’s waaronder The Private Editions Series. Experimentele whisky’s voor de echte fijnproevers! De Glenmorangie Allta Private Edition No. 10 maakt hier onderdeel van uit. Niet alleen een bijzondere whisky maar ook een mijlpaal voor Glenmorangie. Het viert namelijk het tien jarige bestaan van The Private Editions Series!

Iedere fles afkomstig van de Glenmorangie distilleerderij word geproduceerd en geperfectioneerd door The Men of Tain. Een groep werknemers die het hart en ziel van de distilleerderij vormen. Niet alleen omdat ze alles draaiende houden, maar ook omdat ze de bewaarders zijn van al zijn geheimen!

 Tot slot, zoals vele Glenmorangie liefhebbers al weten word op iedere fles en doos een gouden zegel afgebeeld. Dit is niet zomaar een willekeurige afbeelding maar afkomstig van een oud beeldwerk genaamd The Hilton of Cadboll Stone. Gemaakt in de late achtste eeuw of begin negende eeuw, wanneer exact daar zijn ze nog niet helemaal over eens. Het origineel is veilig opgeborgen in het nationale museum in Edinburg. Op de plaats waar hij stond is nu een replica gezet. Afgebeeld op deze hoge steen is een jachtscène met een vrouwelijke ruiter, en daar onder de zegel die nu gebruikt word door Glenmorangie om zo op hun manier een klein beetje Schotse geschiedenis in eren te houden.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.