Blog

Cognac vs Armanac, wat is nou eigenlijk het verschil?


Er zijn veel dranken, die in essentie veel op elkaar lijken. Zoals brandy, eau de vie, aquavit, calvados maar ook cognac of armagnac. De laatste twee zijn beide Franse brandewijnen gemaakt van witte wijndruiven. Cognac is toch wel de bekendste van de twee en komt uit de cognac streek. Alleen als het uit deze streek komt, mag het ook cognac heten.

Lees meer

NIEUW, Mom God Save The Gin Love, nu bij Drankgigant.nl!


Er is een tweede variant van Mom God Save The Gin toegevoegd aan het assortiment van Drankgigant.nl! Mom God Save The Gin Love! Het merk uit Engeland, valt op de door de zachtheid en bessensmaak. Het origineel van de Mom gin is vier keer gedestilleerd, voor klasse en zuiverheid. Daarnaast is deze premium ging gemaakt met bessen en andere botanicals.

Lees meer

There’s always time for a cocktail: Pisco Sour


Pisco Sour heeft bestaat als grootste deel uit de drank met de gelijknamige naam: Pisco. Dit is een sterke drank gedestilleerd uit druiven. Peru en Chili 'vechten' al heel erg lang om de herkomst van de drank. In deze cocktail doet hij het in ieder geval heel goed.

Lees meer

Aviation Gin, dé Amerikaanse gin overgenomen door een Canadees


De ambachtelijke gin is ontstaan door twee innovators. Toen barman Ryan Magarian voor het eerst een gin dronk met minder jeneverbes, was hij overtuigd. Met zijn groeiende intresse in klassieke cocktails had deze gin zijn aandacht getrokken. Hij vertrok naar Portland om de distilleerder te ontmoeten.

Lees meer

NIEUW, Goudel Carolus , nu bij Drankgigant.nl!


Het Anker, een brouwerij in Mechelen heeft in 2019 een Gouden Carolus Collector's Edition geproduceerd. Dit is de vijfde editie van deze limited edition serie, die elk jaar weer wordt ontworpen door een nieuwe grafisch ontwerper.

Lees meer

There’s always time for a cocktail: Long Island Iced Tea


Een van de klassiekers! Veel mensen zijn wel bekend met deze cocktail, maar hoe wordt hij nou eigenlijk gemaakt? Ingrediënten: 15 ml - Witte Rum 15 ml - Gin 15 ml - Wodka 15 ml - Tequila 15 ml - Triple Sec Limoensap Cola IJs Bereiding: Voor het maken van deze cocktail maakt u gebruik van een shaker. Vul deze met ijs.

Lees meer

NIEUW, Jodhpur Spicy Gin, nu bij Drankgigant.nl!


De originele gin, Jodhpur London Dry Gin, van dit merk is geïnspireerd op een stad in India met dezelfde naam. Gelegen in het noordwesten en beter bekend als de Blauwe Stad. Dit komt door de kleur waarmee de huizen zijn geschilderd. Het merk heeft meer dan 100 jaar ervaring.

Lees meer

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.