Blog

Liever een Bird Brewery in de hand dan…

Nou ja, geen tien in de lucht want die flesjes komen hard aan als ze weer terug naar beneden komen! Maar ik denk dat we wel graag een lekker biertje van Bird Brewery in de hand hebben!   Bird Brewery is een brouwerij met een doelstelling: bijzondere bieren brouwen voor een breed publiek. Iets waar iedere bierliefhebber wel achter kan staan.

Lees meer

Absint een drankje met een slecht verleden.

Om te beginnen is Absint tegenwoordig absoluut geen slechte drank, maar heeft het in het verleden een slechte reputatie gekregen. Met een goeie reden waar beide partijen schuld aan hebben, maar meer hier over later.

Lees meer

Death in the afternoon

Een wat duistere naam voor een cocktail maar tegelijkertijd heeft het ook wat. Wat drink jij? Een Death in the afternoon. Klinkt een beetje intens voor sommigen. Het is een cocktail die de schrijver Ernest Hemmingway beweert te hebben gecreëerd. Of dit waar is kunnen wij natuurlijk nooit achter halen.

Lees meer

Nu extra korting op Berging bieren!

Probeer nu deze smaakvolle bieren van Brouwerij Berging uit Purmerend met een aantrekkelijke korting van 20%!  Deze kleine brouwerij is bij velen nog onbekend, in de speciaalbierwereld is dit echter niet het geval.

Lees meer

The quest for perfection!

Omdat we nu toch in de Glenmorangie stemming zijn, laten we gelijk hierop inspelen met een heerlijke cocktail, de Quest for perfection! Een cocktail die beschikt over de diepe licht bittere tonen van koffie en deze perfect combineert met Glenmorangie zijn rijke karakter!Ingrediënten. 40ml Glenmorangie Duthac. 20ml koffie likeur na keuze.

Lees meer

Glenmorangie toen en nu

Het nalatenschap van de Glenmorangie distillery begon in het jaar 1843 met William Matheson. In de Schotse hooglanden aan de oevers van de Dornoch Firth vond hij de ideale locatie voor zijn distilleerderij. De rustige en vredige omgeving was de perfecte inspiratie voor zijn allereerste single malt whisky, The Original aged 10.

Lees meer

Hennessy Jalapiña

Dit is een cocktail met wat meer pit dankzij de toevoeging van Jalapeño peper, maar toch beschikt over een tropische frisheid.Ingrediënten.•    45ml Hennessy V.S.•    90ml ananassap.•    1 of 2 plakjes Jalapeño peper.•    Stukje limoen.Bereidingswijze.

Lees meer

Het beste bierglas?

Nu is het bekend dat er veel verschillende biersoorten zijn, en dat bij een groot deel van deze bieren een ander glas word gebruikt. Natuurlijk heeft niet iedereen de ruimte om voor elk biersoort een ander glas in huis te halen. Behalve als je een groot bier fanaat bent, dan heb je ze al waarschijnlijk staan.

Lees meer

Beach Life Paloma

Aangezien het weer buiten niet al te veel wil meewerken word het toch eens tijd om het zonnetje in huis te halen. En wat geeft nou beter dat zomerse gevoel dan een tropische cocktail!Ingredienten:•    6cl Jose Cuervo Silver.•    12cl neutrale tonic.

Lees meer

Het ideale geschenk

Dit probleem hebben we allemaal wel eens meegemaakt in ons leven. Je kunt het juiste relatie geschenk niet vinden. Je bent ontzettend nieuwsgierig naar nieuw whisky’s maar je weet totaal niet waar je moet beginnen. Of een familie lid is jarig maar hebt geen idee wat je voor hem of haar moet halen. Met namen voor vaders is dit een probleem.

Lees meer

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.